Yksi asia päivässä – nro 1: Vesi – solujen nesteyttäjä

Tarvitsemme vettä kehon energian muodostamiseen lihastoimintaa ja lämmöntuotantoa varten. Aivomme ja kaikki muutkin solumme kaipaavat nesteytystä. Ruuansulatuksen osalta vesi on välttämätöntä kuona-aineiden eliminointiin auttamalla suolen päivittäistä toimintaa.

Hyvä tapa aloittaa aamu on juoda iso lasillinen vettä. Se nesteyttää aivosoluja yöpaaston jälkeen ja auttaa suolistoa poistamaan maksan yön aikana käsittelemät kuona-aineet. Pitkin päivää vettä olisi hyvä juoda pieninä kulauksina työpöydällä olevasta lasista tai mukana kulkevasta pullosta. Kokonaistarpeemme on 1,5-2 litraa vettä päivässä. Runsas kahvin tai mustan teen juonti ja hikoilu lisäävät tarvetta.

Nesteytyksen puute aiheuttaa usein ummetusta ja/tai päänsärkyä. Jos nestettä tulee nautittua liiaksi, huuhtelee se mukanaan tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita kehosta pois. Mikäli neste jää kudoksiin turvottamaan eikä pääse soluihin, kokeile lisätä puoli teelusikallista puhdistamatonta merisuolaa tai vuorisuolaa puoleen litraan vettä – suolan kivennäisaineet auttavat veden soluihin.

Jaa kirjoitus